Obiad lekki, tradycyjny, zdrowy, że ho! ho! A. się rozmlaskał, ja zamroziłam dwie porcje i już żałuje, bo w sumie zjadłabym je jutro...
PULPETY Z KASZY JAGLANEJ
2 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej na gęsto
200 g pieczarek uduszonych z
1 cebulą
sól i pieprz
czosnek zmiażdżony
oregano i bazylia po pół/ dwie trzecie łyżeczki
łyżka kopiata siemienia lnianego
Wszystkie składniki mieszamy razem i lepimy kulki. Dobrze jak kasza jest ciepła - lepiej się lepi.
Gotowe pulpety wsadziłam do naczynia żaroodpornego, zalałam sosem pomidorowym (pomidory z puszki, 150 g przecieru pomidorowego, czosnek, bazylia, oregano) i posypałam tartą mozarellą. Podałam z sałatką z rukoli, suszonych pomidorów, oliwek i zielonego ogórka i z pure ziemniaczanym.
Pychota!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz