No i leżą te papryczki i takie kolorowe migają na straganach więc postanowiłam zamknąć je w słoiczkach
KOLOROWE, MIODOWE, OSTRE PAPRYKI W SŁOIKACH
1 kg papryk kolorowych - żółtych, czerwonych, pomarańczowych pokrojonych w grube paski
do słoików
do każdego po łyżce miodu
2 listki laurowe
kilka ziaren pieprzu
zalewa:
ocet i woda 1:4 czyli 1,5 szl octu i 6 szklanek wody
łyżka chili w proszku
2 łyżki gorczycy
szklanka cukru
łyżka soli
Pokrojone papryki wkładamy ciasno do słoików, na to pac łyżka miodu taka serdeczna, dwa listki laurowe, zalewę gotuję i lekko przestudzoną wlewam do słoików. Zakręcam, pasteryzuję 20 min. Gotowe po kilku dniach i już cieszę się fajnym smakiem i kolorami że hoho!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz