piątek, 11 października 2013

papryczki hej!

No i leżą te papryczki i takie kolorowe migają na straganach więc postanowiłam zamknąć je w słoiczkach



KOLOROWE, MIODOWE, OSTRE PAPRYKI W SŁOIKACH

1 kg papryk kolorowych - żółtych, czerwonych, pomarańczowych pokrojonych w grube paski

do słoików
do każdego po łyżce miodu
2 listki laurowe
kilka ziaren pieprzu

zalewa:
ocet i woda 1:4 czyli 1,5 szl octu i 6 szklanek wody
łyżka chili w proszku
2 łyżki gorczycy
szklanka cukru
łyżka soli

Pokrojone papryki wkładamy ciasno do słoików, na to pac łyżka miodu taka serdeczna, dwa listki laurowe, zalewę gotuję i lekko przestudzoną wlewam do słoików. Zakręcam, pasteryzuję 20 min. Gotowe po kilku dniach i już cieszę się fajnym smakiem i kolorami że hoho!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz