"Znowu fasolka? Nie mogę już patrzeć na cukinię! O Boooożeee... nie chcę kalafiora... Ciągle tylko te warzywa i warzywa."
"A co byś chciał jeść Szanowny Panie WEGETARIANINIE?!"
"A może by tak jakąś kaszę z twarogiem?"
No więc mamy -
PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I FETĄ
(z podanych proporcji wyszło mi ok 26 szt)
CIASTO
300 g mąki
ok. 200 ml letniej, przegotowanej wody
Do mąki stopniowo dolewamy wodę. Ciasto wyrabiamy. Nie może
przyklejać się do rąk, jeśli tak jest – dosypujemy mąki. Cienko wałkujemy,
szklanką wycinamy kółeczka i nakładamy farsz.
FARSZ
torebka ugotowanej kaszy gryczanej
2/3 opakowania fety
4 suszone pomidory
kilka posiekanych ząbków czosnku wedle upodobań
sporą szczyptę oregano
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz