Nie potrafię podać przepisu na naleśniki. Zawsze robię je "na oko". 1/3 garnka mąki, jajko, szczypta soli i mleka na tyle, żeby uzyskać konsystencję jogurtu pitnego. Tyle. Ale w sumie po co podawać przepis na naleśniki??? Je to chyba każdy ma we krwi. Jak jajecznicę.
NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM ŁAGODNE
kilka naleśników
Nadzienie:
opakowanie ricotty
3/4 kg szpinaku
kilka ząbków czosnku
sól, pieprz
dla koloru, zabawy i urozmaicenia dodałam żółtą cukinię
Szpinak duszę na odrobinie oliwy z czosnkiem i solą. Kiedy zwiędnie, siekam, mieszam z ricottą i przyprawami. Cukinie pokrojoną na cienkie plasterki duszę do miękkości. Na naleśnikach rozsmarowuję szpinak i kładę cukinię. Zwijam jak bądź, najlepiej w rurki.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz