środa, 29 stycznia 2014

PENNE

Zima. Tylko tyle napiszę – każdy wie o co chodzi.

PENNE W SOSIE SEROWO-BROKUŁOWYM
200g śmietany 30%
70-80 g niebieskiego sera
brokuł – jeden nie duży pęczek, albo pół paczki mrożonego
ok 200 g makaronu penne
2 ząbki czosnku
Pieprz
Brokuły podzielony na małe różyczki podgotowujemy w osolonej wodzie. Na patelni podgrzewamy śmietankę z czosnkiem i pieprzem. Jak będzie ciepła wrzucamy pokruszony ser i mieszamy nie dopuszczając do zagotowania i czekamy, aż ser się rozpuści. Kiedy to nastąpi wrzucamy brokuł i ugotowany makaron. Mieszamy razem, żeby dorzucone rzeczy oblepiły się sosem. Moim zdaniem potrawy nie trzeba solić – jest wystarczająco słona od sera.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz