PLACKI ZIEMNIACZANO- CUKINIOWE
1/2 kg startej na tarce na grubych oczkach cukinii
1/2 kg startych na tarce na grubych oczkach ziemniaków
cebula starta na małych oczkach
jajco
1/2 kostki fety
4 zmiażdżone ząbki czosnku
ok. szklanki mąki
pieprz, sól
jogurt do polania
Startą cukinię dokładnie
odciskam. Mieszam z ziemniakami, jajkiem, solą, pieprzem, czosnkiem... co tam jeszcze było? A! fetą! na jednolitą masę. Pomalutku dosypuję mąkę. Ciasto powinno być gęste,
by móc je łyżką układać, a nie wylewać na patelnię. Smażę z obu stron na rozgrzanym oleju roślinnym na złoto. Świetnie pasują z
jogurtem skropionym oliwą i oprószonym płatkami chilli.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz